top of page
  • Obrázek autorasabina

Výhody cvičení s vlastní vahou

Cvičení, které můžeme dělat prakticky kdekoliv, jsou spojeny se začátky většiny z nás. Určitě si vzpomínáte na tělovic ve škole, kde se ke sportu používalo výhradně naše tělo, bez pomůcek. Pokud se cviky dělají správně, mohou vést k překvapivě skvělým výsledkům.

  • při cvičení s vlastní vahou se zapojuje více hlavních svalových partií, cviky jsou tedy velice komplexní a zapojují se více hluboké svaly, tím se také pojí vyšší důraz na stabilitu při cvičení, čímž dochází k automatickému zapojení svalů hlubokého stabilizačního systému.

VÝHODY CVIČENÍ S VLASTNÍ VAHOU

  1. Cvičte kdekoliv. Pro cvičení s vlastní vahou potřebujete jen pevnou zem pod nohama, podložku a případně nějaké drobnější náčiní. Snadno si tak můžete zacvičit doma v obýváku nebo třeba i na dovolené, kde žádná posilovna široko daleko není.

  2. Na každý cvik můžete vymyslet nespočet variací. Cviky s vlastní vahou lze praktikovat s nejrůznějšími obměnami, díky čemuž trénink není stereotypní. Každá změna sklonu mění nároky na zapojení specifických svalů, tudíž i každá variace je pro svaly novým impulsem ke zlepšení.

  3. Ušetříte peníze za fitko. Fitko není nejlevnější záležitost, protože musíme platit členství, ke kterému se většinou musíme zavázat, také se tam musíme nějak dostat, takže nás něco stojí i cesta tam a domů a někdy utratíme peníze za předražené produkty na baru. Doma nás nic takového nečeká!

  4. Ušetříte čas!! Cesta tam a zpátky - čekání na recepci - převlékání v šatně. To všechno nás stojí spoustu času, který můžete využít jinak, protože doma si zacvičíte stejně tak efektivně, jako v posilovně.

Cvičení s vlastní vahou je jednoduché a dá se praktikovat téměř kdekoliv. Základem jsou zpravidla vícekloubové komplexní cviky zatěžující hned několik svalových skupin, díky čemuž je cvičení vhodné také na rozvoj stability a posílení hlubokého stab. systému.


Vyzkoušej náš trénink na cvičení z pohodlí obýváku.







12 zobrazení1 komentář

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page