top of page
  • Obrázek autorasabina

Veganská čokoládová Mousse

Aktualizováno: 19. 10. 2022

Vzpomínáte si na dokonalou čokoládovou pěnu z kelímku, která dokázala rozzářit náš den, když nám jí rodiče koupili? Tak dnes by nás svými kalorickými hodnotami tak nenadchla.

Hlavně, když si můžeme doma vyrobit tuhle nadýchanou, veganskou alternativu!



​Kalorická hodnota

Bílkoviny

Sacharidy

Tuky

375Kcal / porce

5g

16g

32g

počet porcí: 4


Suroviny

  • 100g Hořké čokolády

  • 400g Kokosového mléka (vychlazené)

  • 2 PL Kakaa

  • 1 ČL Stévie

Postup

  1. Čokoládu nalámejte na kousky a rozehřejte nad vodní lázní (2-3 minuty).

  2. Vyšlehejte kokosové mléko elektrickým šlehačem.

  3. K vyšlehanému kokosovému mléku přimíchejte rozpuštěnou čokoládu, kakao a stévii.

  4. Hotovou mousse rozdělte do 4 sklenic a podávejte.

9 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page