top of page
  • Obrázek autorasabina

Pomerančový proteinový chlebík

Aktualizováno: 19. 10. 2022

Lahodný a vláčný...

Tato slova popisují pomerančový chlebík přesně takový, jaký doopravdy je!

Pokud máte chuť na něco sladkého a hlídáte si svůj kalorický příjem, tak tento recept je přesně pro vás!

​Kalorická hodnota

Bílkoviny

Sacharidy

Tuky

300Kcal / porce

7g / porce

36g / porce

14g / porce

počet porcí: 8



Suroviny


Na glazuru:

  • 1 pomeranč (odšťavněný)

  • Pomerančová kůra

  • 3 PL javorový sirup

Na chleba:

  • 3 vejce

  • 100ml javorový sirup

  • 100g kokosový olej (rozehřát)

  • 100g Hladká mouka

  • 100g Špaldová mouka

  • 1 odměrka pomerančový protein (nebo vanilka)

  • 1 ČL prášek do pečiva

  • Pomerančová kůra

Postup

  1. Předehřejte troubu na 170 stupňů.

  2. Nejprve si připravte pomerančovou glazuru – do hrnce na středním plamenu dejte pomerančovou šťávu, kůru javorový sirup.

  3. Dobře zamíchejte a přiveďte k varu, aby tekutina zhoustla, a poté odstavte z plotny a dejte stranou.

  4. Do mísy rozklepněte vejce a poté přidejte javorový sirup a rozehřátý kokosový olej. Pořádně promíchejte, dokud se vše nespojí.

  5. Přidejte mouku, proteinový prášek, prášek do pečiva a pomerančovou kůru. Dobře zamíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.

  6. Nalijte těsto do formy na chlebíček a pečte 35 minut.

  7. Až se chlebíček dopeče, vyndejte ho z trouby a opatrně propíchejte párátky. Poté přes něj přelijte pomerančovou glazuru a nechte 10-15 minut zchladnout.

  8. Opatrně vyklopte z formy, ozdobte plátky pomeranče a nakrájejte. Výborně chutná se lžící řeckého jogurtu.

15 zobrazení1 komentář

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page