Pomerančový proteinový chlebík
Aktualizováno: 19. 10. 2022
Lahodný a vláčný...
Tato slova popisují pomerančový chlebík přesně takový, jaký doopravdy je!
Pokud máte chuť na něco sladkého a hlídáte si svůj kalorický příjem, tak tento recept je přesně pro vás!
Kalorická hodnota | Bílkoviny | Sacharidy | Tuky |
300Kcal / porce | 7g / porce | 36g / porce | 14g / porce |
počet porcí: 8

Suroviny
Na glazuru:
1 pomeranč (odšťavněný)
Pomerančová kůra
3 PL javorový sirup
Na chleba:
3 vejce
100ml javorový sirup
100g kokosový olej (rozehřát)
100g Hladká mouka
100g Špaldová mouka
1 odměrka pomerančový protein (nebo vanilka)
1 ČL prášek do pečiva
Pomerančová kůra
Postup
Předehřejte troubu na 170 stupňů.
Nejprve si připravte pomerančovou glazuru – do hrnce na středním plamenu dejte pomerančovou šťávu, kůru javorový sirup.
Dobře zamíchejte a přiveďte k varu, aby tekutina zhoustla, a poté odstavte z plotny a dejte stranou.
Do mísy rozklepněte vejce a poté přidejte javorový sirup a rozehřátý kokosový olej. Pořádně promíchejte, dokud se vše nespojí.
Přidejte mouku, proteinový prášek, prášek do pečiva a pomerančovou kůru. Dobře zamíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
Nalijte těsto do formy na chlebíček a pečte 35 minut.
Až se chlebíček dopeče, vyndejte ho z trouby a opatrně propíchejte párátky. Poté přes něj přelijte pomerančovou glazuru a nechte 10-15 minut zchladnout.
Opatrně vyklopte z formy, ozdobte plátky pomeranče a nakrájejte. Výborně chutná se lžící řeckého jogurtu.